Prachtig Sinterklaasfeest in Nijewier

Zaterdagmorgen kwam het heilige heerschap aan in Nijewier. Rond de klok van 10.00 uur verzamelden alle kinderen zich bij dorpshuis Ny Sion. Wachten was vanmorgen geen straf aangezien er nog een prima laag sneeuw lag waar de meesten zich uitstekend mee vermaakten.

Het was dorpsgenoot Dikkie die de Sint en zijn pieten had opgepikt in zijn Unimog maar helaas stopte hij niet bij het dorpshuis maar reed hij te ver door. Voorzitster Tineke Terpstra schreeuwde nog dat ze terug moesten komen, maar dit was tegen dovemansoren gericht. Toen een ieder zich behaaglijk bij de kachel in het dorpshuis had gevestigd en aan de pepernoten zat kwamen de Goedheiligman en zijn pieten gelukkig terug. Hij had voor ieder kindje een kadootje mee genomen en ook wist Sinterklaas over iedereen wat te vertellen uit het grote boek. Het was genieten voor de aanwezige ouders, pakes en beppes en de spanning was bij sommige kinderen van het gezichtje af te lezen. Er werd nog luid gezongen door Sinterklaas en zijn pieten samen met de aanwezigen voor de jarige Tessa die vandaag 6 jaar werd.

Nadat iedereen zijn of haar kadootje had uitgepakt ging het heerschap weer verder, want hij heeft het nog al druk op het moment en moet de komende dagen nog vele kindjes van kadootjes voorzien. Het was een geslaagde morgen in Nijewier.

©Foto’s Antje Allema-Dantuma

Voor meer foto’s klik HIER