Inzameling oud ijzer voor Nij Sion

Beste dorpsgenoten,

Naast het ophalen van het oud papier, willen we nu ook een actie starten om oud ijzer in te zamelen. Het idee is om 4 x per jaar op een zaterdagochtend oud ijzer op te halen in Niawier en Wetsens.

Wanneer u thuis geen ruimte heeft om oud ijzer op te slaan, kunt u contact opnemen met Jappie de Vries 06-29899168 of Erik Turkstra 06-23896558. Het kan dan eerder worden opgehaald.

Hieronder de data wanneer we het oud ijzer ophalen, graag voor 09.00 klaarzetten.

Zaterdag 7 Maart 09.00 uur
Zaterdag 20 Juni 09.00 uur
Zaterdag 5 Sept 09.00 uur
Zaterdag 19 Dec 09.00 uur

De opbrengst is bestemd voor Nij Sion.

Hond en baasjes aan de wandel op landgoed Staniastate

Na alle regen in de afgelopen dagen, waren de weergoden zondag 5 januari gelukkig goedgezind. Het was heerlijk wandelweer voor een aantal Niawierse inwoners met hun grote en kleine honden en na de kennismaking met elkaar en met de honden vertrokken we in colonne naar het prachtige landgoed van de Staniastate in Oentsjerk.

Jammer genoeg mogen honden daar niet los lopen maar wat hebben zij zich fantastisch gedragen aan de riem. Langs de vele slingerpaadjes werd flink gesnuffeld aan de bomen terwijl wij gezellig babbelend genoten van de omgeving. Eenmaal aan de koffie met gebak aan de ronde tafel in de brasserie, waren we het met z’n allen eens dat de wandeling een succes was en zeker voor herhaling vatbaar.

Ochtendwandeling 15 januari 2020

Ochtendwandeling 15 januari 2020.

Op woensdag 15 januari organiseren wij de PG metslawier – Niawier, een ochtendwandeling voor belangstellenden uit Niawier en Metslawier.

Het programma ziet er als volgt uit: We beginnen met morgengebed en koffie. Daarna wandeling en onderweg kun je in gesprek gaan over een Bijbeltekst.
En als afsluiting samen een broodje eten, dat je zelf hebt meegenomen.

We beginnen om 10 uur.
Je wordt verwacht in Nij Sion.
Iedereen is welkom ook buiten de dorpen Metslawier en Niawier.
Je hoeft je niet aan te melden, je bent van harte welkom.

Foto Tiny Weidenaar

5 januari Nieuwjaarswandeling voor alle Niawierse honden en hun baasjes

Zondag 5 januari 2020 Nieuwjaarswandeling voor alle Niawierse honden en hun baasjes!

Na al het geknal van Oud en Nieuw hebben onze trouwe viervoeters wel de nodige ontspanning verdiend.

Wij; Linda en Jan organiseren daarom een wandeling door het prachtige landschapspark van de Stania State in Oentsjerk waar ook onze honden, mits aangelijnd, van harte welkom zijn.De omstreeks 1738 aangelegde formele tuin is in 1821 door de bekende landschapsarchitect Lucas Roodbaard omgevormd tot een van de fraaiste parken in landschapsstijl van Friesland en is zelfs in de winter een heerlijke wandeling waard.

Na de wandeling is er gelegenheid om gezellig na te praten in de Brasserie (consumpties voor eigen rekening)

Wilt u met ons mee wandelen, met of zonder hond, meld u zich dan snel aan bij een van ons beiden. Dit in verband met de reservering bij de Brasserie.

Verzamelen vanaf 11:00 uur bij de ingang van het Kaatsveld, vertrek naar Oentsjerk om 11:30 uur met eigen vervoer. Mocht u plek hebben om meer passagiers mee te nemen, wilt u ons dat dan ook even laten weten?

Freonlike groetnis,
Linda Kooistra & Jan Gardien
06-54903488 & 06-10102286
Linda.mails.you@gmail.com & jangardien@gmail.com
Auck Doniastrjitte 16