Crowdfunding voor zonnebloemlint in Noord-Fryslân

REGIO – Agrarisch Collectief Waadrâne realiseert in samenwerking met de werkgroep Twirre een 9000 meter lang zonnebloemlint in Noord-Fryslân. Om dit zonnebloemlint mogelijk te maken roepen de agrariërs van het collectief bewoners van Noord-Fryslân op om meters zonnebloemlint te doneren door middel van crowdfunding. Dit kan via de website www.waadrane.frl.

,,Zonnebloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze dragen ook bij aan de leefomgeving van insecten, bijen en vogels. Door een zonnebloemlint aan te leggen helpen we daarmee de biodiversiteit, maar ook de landschappelijke waarde en belevingswaarde van ons landschap. Daarnaast is het natuurlijk een prachtig gezicht waarvan wij hopen dat veel inwoners en bezoekers van Noord-Fryslân mee kunnen genieten tijdens de komende nazomer en ook het jaar daarna”, vertelt Gerard Fokkema, secretaris van Agrarisch Collectief Waadrâne.

Met de crowdfunding willen Agrarisch Collectief Waadrâne en Werkgroep Twirre een belangrijke stap maken naar het betrekken van inwoners van de regio bij hun werk. ,,Door samen te werken kunnen we simpele maar concrete stappen zetten om ons mooie buitengebied aantrekkelijker te maken voor zowel mens als dier.”

Agrarisch Collectief Waadrâne heeft momenteel twee percelen bij Foudgum en in het Stienzer Âldlân op het oog waar het zonnebloemlint gerealiseerd kan worden. Boeren kunnen zich tevens melden wanneer zij ruimte hebben voor een deel van het zonnebloemlint.

Wie één of meerdere meters zonnebloemlint wil doneren kan via de website www.waadrane.frl/zonnebloemlint/ geld doneren waarmee het zonnebloemlint wordt gefinancierd. Ook wanneer niet de volledige 9000 meter gedoneerd wordt gaat het project hoe dan ook door, in dat geval worden er minder meters aangelegd.