Bloembakken klaar, bloeien maar…

Werkgroep Bloemenproject Niawier

De ondernemers van Niawier hebben een mooi bedrag bijeengebracht waardoor samen met subsidies het seizoenenfleur project rond het kaatsveld in gang gezet kon worden. Hartelijk dank voor ieders bijdrage, fijn om zoveel steun voor het project te mogen ervaren!

Afgelopen maandag 15 mei heeft hovenier Sake van der Wal in overleg met leden van de werkgroep ‘seizoenenfleur Niawier’ bloembakken bevestigd aan het hek van het Kaatsveld.

Daags daarna zijn 100 Oostenrijkse Geraniums in vijf verschillende tinten opgehaald bij Keegstra in Nes. Het was een auto vol, schitterend om zoveel kleur bijeen te zien.

Dinsdagavond om 19.00 werd met een versierd belletje het startsignaal gegeven voor de aanplant activiteit.

Het was een prachtige zomers avond, een uitgelezen moment om  samen aan de slag te gaan met de planten.

Door een twaalftal planters werden de bakken in korte tijd tot stralende boeketten omgetoverd. In elke bak zijn 2 rijen van vijf verschillende kleuren aangeplant. De ene helft zal naar het kaatsveld gaan groeien en hangen, de andere helft naar de zijde van de Tersptrjitte.

Met behulp van tuinstoelen, trapjes en tafeltjes kon iedereen de hoogte waarop de bakken zijn opgehangen trotseren.(hopelijk ‘hufterproof’)

Om de planten een goed welkom te geven werd door de heren uit het gezelschap met grote gieters de aarde ‘aangewaterd’ en werden de planten gelaafd, want droog waren de kluiten wel..

Intussen waren er nog meer belangstellenden op de activiteit afgekomen. Ieder toonde grote tevredenheid over het resultaat dat zeker gezien mag worden!!

Als dank voor ieders inspanning hebben we gezamenlijk met koffie, thee, limonade en koekjes de activiteit afgesloten en daarmee het fleurige seizoen voor geopend verklaard.

De jeugd van It Hokje zal nog een regenton aansluiten op de hemelwaterafvoer van hun mooie honk en zal er een transportmiddeltje voor zware gieters worden geregeld.

We hopen dat de Geraniums een lang seizoen zullen bloeien, met de noodzakelijke aandacht en liefde van het verzorgingsteam.

Moge heel veel mensen in, om en buiten Niawier van deze bloemenpracht mee genieten!!

Verslag; Dorothé Voet.

Klik op onderstaande bloem om naar het fotoalbum te gaan, aangeleverd door Tiny Weidenaar.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie