Burendag in woord en beeld.

Burendag 2015:

De Skulp/Bredewei, De Singel, Siercksmawei/Grytmanswei en in de dorpstuin was zaterdag één en al gezelligheid te vinden tijdens de 10e nationale burendag. De diverse besturen van de straten en van de dorpstuin hadden prachtige activiteiten georganiseerd,  waar een iedereen welkom was!

Op de Skulp/Bredewei kon men aanschuiven en genieten van een ware high tea.

De Singel was aan de bbq gegaan waar volop vlees, salades en andere versnapering op tafels klaar stonden en geconsumeerd werden.

Aan de Siercksmawei/Grytmanswei werd eerst gezamenlijk koffiegedronken en het bankje welke aan het einde van het bospad stond verplaatst naar de ingang vanaf de Siercksmawei. Deze zal hier de komende tijd zijn nieuwe plaats vinden, welke aangekleed wordt met een bloembak zodat het vanaf het voorjaar fleurig zitten is daar. De benodigde materialen en planten worden bekostigd van subsidie geld welke via het Oranjefonds is ontvangen. Vervolgens ging men op de fiets naar de ”Ropta Molen”. Hier kregen ze een rondleiding van de molenaar in opleiding; Wim Rietdijk. Op de terugweg zijn ze langs de dorpstuin gegaan waar  de tuinders van onze dorpstuin pompoensoep klaar hadden staan welke gretig werd geconsumeerd. Ook kon je alles aan de weet komen over de groei en bloei en wat je hiervan zoal kon maken. Er kon geraden worden hoe zwaar een pompoen was en wat al niet meer. Via het Oranje fonds had men subsidie gekregen waar een prachtige grote picknick tafel van gekocht is. Deze zal weer gebruikt worden door de tuinliefhebbers tijdens hun doe dagen om wat bij te drinken  en ervaringen uit te wisselen. Ook vele andere dorpsbewoners konden de weg hiernaar toe vinden.

Mede dankzij het mooie weer is deze dag tot een succes geworden. Hopelijk zal dit jaarlijkse evenement de komende jaren door meer straten opgepakt worden. Waar je ook kwam hoorde je, ”we hebben het reuze naar onze zin gehad”.

Met dank aan de ingeleverde foto’s door: Sabien Fokkens (Skulp-Bredewei), Tiny Weidenaar (dorpstuin) overige foto’s eigen (Siercksmawei, Grytmanswei, Singel).

Geniet maar even mee van alle foto’s!

 

[pwaplusphp album=Burendag_2015]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie