Dorpsgenoot gespot in het Nieuws

NIAWIER_Marja_Keizer_zwemt_voor_kankerbestrijding_Dockumer_Courant

Marja Keizer zwemt voor kankerbestrijding

NIAWIER Maarten van der Weijden gaat in augustus de Elfstedentocht zwemmen voor de Kankerbestrijding. In alle steden wordt hij begeleid door een aantal zwemmers. Marja Keizer uit Niawier is een van hen.

Marja Keizer (48) is één van de uitverkorenen die op 20 augustus in Dokkum mag meezwemmen met Nederlandse bekendste lange-afstandzwemmer. Zij kreeg een van de elf vrijkaarten die zorgverzekeraar De Friesland uitdeelde. Bij haar opgave moest ze een motivatie vermelden. Dat was voor Keizer niet zo moeilijk: „Ieder gezin heeft met die rotziekte te maken.”

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden zwemt in augustus 2018 de Elfstedentocht om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Bijna 200 km zwemmen langs 11 steden in Friesland. Een unieke prestatie en een uniek evenement, tien jaar nadat hij een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Beijing!

Maarten vindt het geweldig als hij daarbij wordt geholpen! Dat kan door te doneren, een stuk met hem mee te zwemmen of als vrijwilliger mee te helpen aan dit event.

Meezwemmen kan in de elf Friese steden. In iedere stad heb je de mogelijkheid om 500 of 2000 meter met Maarten mee te zwemmen. Voorwaarde voor deelname is dat je meehelpt met het ophalen van zoveel mogelijk geld, door jezelf te laten sponsoren.

Lees meer op www.maartenvanderweijdenfoundation.nl

Of schrijf je in om mee te zwemmen op www.11stedenzwemtocht.nl

Keizer gaat voor de langste afstand. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze het haalt. „Ik heb alle zwemdiploma’s gehaald. Ik zwem wekelijks, daarnaast fiets ik veel en loop ik elke dag vijf kilometer.”

Zwemmen in het buitenwater is toch iets anders dan in een zwembad. Daarom worden er clinics gehouden om te wennen aan onder meer het zwemmen met zwemsuits. De eerste sessie heeft Keizer aan zich voorbij moeten laten gaan. „Ik ben gevallen en heb de hand in het gips. Dat gaat er deze week van af.”

Er wordt gezwommen voor de Marten van der Weijden Foundation. Het is de bedoeling dat de deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen door zich te laten sponsoren. Dat kan door te doneren op de pagina van Keizer op de site www.doneeractie.nl/zwemmen-met-maarten-tegen-kanker/-28876

Daarnaast gaat Keizer bij bedrijven langs voor een bijdrage. De persoonlijke benadering werkt het best, zegt ze. Bovendien houden de sponsoren er ook nog iets aan over: „De schenkers worden genoemd, dus levert het reclame op voor het bedrijf.”

Keizer heeft duizend euro als streefbedrag, maar is ervan overtuigd dat dit bedrag ruimschoots moet worden gehaald. „Eigenlijk wil ik het driedubbele”, spreekt ze verwachtingsvol uit. Haar leus: „Dokkum laat je hart spreken voor deze actie!!!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie