Druk befietste tocht langs dorpshuizen

IMG_1348Elfdorpshuizentocht, maar eigenlijk moeten we tegenwoordig zeggen ”twaalfdorpshuizentocht”, dit omdat er tegenwoordig twaalf dorpshuizen zijn die mee doen aan dit jaarlijkse fietstocht evenement.

Er kon gestart worden bij een dorpshuis naar keus, daar ontving je een stempelkaart. Hoe je de route om wou fietsen maakte niet uit, zolang je maar langs de twaalf dorpshuizen ging. Bij elk deelnemend dorpshuis kreeg je een stempel en een lekkere versnapering! Ook kon je genieten in Oosternijkerk van heerlijke tomatensoep. Ieder dorpshuis had haar best gedaan om je welkom te voelen door zeer gastvrij te zijn.

De weersvoorspelling was redelijk, maar dit weerhield de mensen niet om weg te blijven. Dat de weervoorspellers er een beetje naast zaten bleek wel. Er zijn maar een paar hele kleine buitjes gevallen, wat niet noemenswaardig was. Zelfs de zon deed af en toe haar best om ons te verblijden met haar stralen.

De vrijwilligers van Nij Sion hebben een drukke dag gehad en verwoorden het zo: ”Een zeer geslaagde dag, met enthousiaste deelnemers die allemaal van mening zijn dat Niawier verreweg het mooiste dorpshuis heeft. Iedereen is lovend over ons gebouw”!

Aan het einde de ”het felbegeerde certificaat”, want ja daar doe je het natuurlijk voor !

Even wat cijfers;
Aantal starters in Niawier: 8 personen.
Aantal stempelaars in Niawier 150 personen.

IMG_6672

IMG_6671

IMG_6670

IMG_6666

IMG_6674

IMG_6675

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie