Jeugdkaatsen verslag 19 mei

Jeugdkaatsen KF De Trije Doarpen

Niawier. Vrijdagavond 19 mei is de tweede jeugdledenwedstrijd van het seizoen gekaatst. De sponsor van deze partij was Hoesman Catering & Attractieverhuur uit Niawier. Zaten we afgelopen woensdag nog in het T-shirt, vandaag kon de winterjas weer aan. Er kan vanavond gekaatst worden in 4 categorieën.

Bij de welpen stonden er 5 parturen op de lijst. Er waren een aantal spannende wedstrijden bij deze categorie, de winnaars werden Richtje Bandstra en Jens Pieter Douma, het verschil met de nummer 2 was minimaal. Ze hadden slechts 1 eerst meer dan de nummer twee. Laura Allema en Michelle Sijtsma.

Bij de pupillen stonden er 6 parturen op de lijst. Er werden 3 omlopen gekaatst. In deze klasse wordt ook steeds beter gekaatst en er zijn iedere keer meerdere kanshebbers voor de kransen. Na twee omlopen waren er 2 parturen die de volle winst hadden behaald. Deze parturen moesten in de laatste omloop tegen elkaar. Dit waren de parturen Suzanna Allema en Suzanne Torensma tegen het partuur Hester Torensma en Anna Feenstra. Het zou uiteindelijk 5-1 (6-0) worden voor het partuur S. Allema c.s.

Bij de meisjes was de opkomst een stuk beter dan de eerste partij, ditmaal 5 parturen op de lijst. Dat betekent wel 5 omlopen kaatsen. Ook hier waren na 3 wedstrijden meerdere kanshebbers voor de kransen, het partuur Petra Feenstra en Sjoke van der Vorst behalden met 25 eersten de eerste prijs.

Bij de jongens stonden slechts 3 parturen op de lijst. In de laatste wedstrijd kon het partuur Hendil Willem van der Vorst, Enno Cuperus en Simom Torensma de eerste prijs nog halen. Ze moesten dan winnen van het partuur Dylan Cuperus en Jelmer Torensma. Bovendien mocht het partuur D. Cuperus c.s. dan maar 4 eersten halen. Dit liet het partuur D. Cuperus c.s. niet gebeuren. Ze wonnen deze wedstrijd met 5-5 (6-2) en gingen hierdoor met de krans naar huis.

 

Uitslagen;

 

Welpen (5 parturen)

  1. Richtsje Bandstra, Jens Pieter Douma.
  2. Laura Allema, Michelle Sijtsma.

Pupillen (6 parturen)

  1. Suzanna Allema, Suzanne Torensma.
  2. Janiek Kloostra, Geertje Wiersma
  3. Hester Torensma, Anna Feenstra.

Meisjes (5 parturen)

  1. Petra Feenstra, Sjoke van der Vorst.
  2. Janna de Weger, Pietrik Weidenaar.
  3. Aljantine Holtewes, Gonne Sikkema.

Jongens (3 parturen)

  1. Dylan Cuperus, Jelmer Torensma.

jongens_1(1)meisjes_1(1)pupillen_1welpen_1

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie