Kaatsen laatste ledenwedstrijd 2016

Laatste ledenwedstrijd 2016 KF De Trije Doarpen

Niawier. Zaterdag 27 augustus stond de laatste ledenwedstrijd op het programma. Bij de senioren konden er naast de normale prijzen dit keer ook prijzen gewonnen worden met de verste bovenslag en de meeste bovenslagen. Ook werden de klassementsprijzen bij de jeugd deze middag uitgereikt. Om 13.00 begonnen de wedstrijden in de diverse categorieën onder stralende omstandigheden. Wel stond er een stevige wind die met name de opslagers parten speelde.

Bij de welpen werd er gekaatst door 6 parturen verdeeld in 2 poules. In poule 1 gingen met 2 overwinningen Suzanna Allema en Kirsten Wiersma naar de finale. In poule 2 werd pas op een stand van 5-5 6-6 beslist wie daar naar de finale ging. Het partuur Janiek Kloostra en Laura Allema verloren dan wel de laatste wedstrijd, maar door de 5 eersten hadden ze genoeg punten voor een finaleplek. De finale werd uiteindelijk gewonnen door het partuur S. Allema c.s. met 5-5 6-0. Er was nog een derde prijs voor het partuur Jarno Cuperus en Gerbrich Mol.

Bij de meisjes waren er 4 parturen. Na drie keer kaatsten ging hier de eerste prijs naar Tineke Terpstra en Emma Allema. De 2e prijs ging naar Aljantine Holtwes en Pietrik Weidenaar.

Bij de jongens viel de deelname wat tegen. Slechts 5 deelnemers stonden op de lijst. Hier werden de jongens 3 keer opnieuw geloot. Aan het einde van de rit hadden Dylan Cuperus en Rutger Torensma evenveel voor- en tegeneersten. Het onderling resultaat kon niet bepaald worden. Uiteindelijk zouden de punten behaald in het laatste eerst de doorslag moeten geven. Gelukkig was er een krans over en werd er besloten om zowel Dylan als Rutger met de eerste prijs te belonen.

Bij de senioren kon er in 2 categorieën gekaatst worden. De eerste categorie waren de getalenteerde kneuzen. Deze categorie heeft dit jaar meerdere wedstrijden met de zachte bal gekaatst. Het niveau wordt steeds beter vandaar de promotie naar getalenteerde kneuzen. Hier stonden 4 parturen op de lijst. Na 3 keer kaatsten gingen de kransen naar Anita Cuperus en Klazien Turkstra. Tweede werden Tineke Terpstra en Sippie Wiersma.

Bij de andere senioren categorie waren ook 4 parturen. Hier ging de eerste prijs overtuigend naar Sietse Allema, Esther Turkstra en Lize de Vries. Zij wonnen al hun wedstrijden. Simon Jan Mol, Bert Allema en Jappie de Vries werd tweede.

Ook waren er nog prijzen voor de verste en meeste bovenslagen. Het werd een goede dag voor Sietze, met 7 bovenslagen en de verste bovenslag ging hij met alle prijzen naar huis. Bij de Dames was het Anja Bandstra die de verste bovenslag had. Ook had  ze met 4 bovenslagen hier de prijs te pakken.

Dan tot slot werden de bekers uitgereikt aan de winnaars van de klassementen. Er waren 11 wedstrijden die meetelden voor het klassement. Bij de welpen ging de beker naar Suzanna Allema met 44,8 punten. Bij de meisjes was de beker voor Aljantine Holtwes met 22 punten. Dylan pakte door de overwinning in de laatste wedstrijd de beker. Hij had een puntentotaal van 26,3.

Uitslagen:

Welpen

  1. Suzanna Allema, Kirsten Wiersma
  2. Janiek Kloostra, Laura Allema
  3. Jarno Cuperus, Gerbrich Mol

Meisjes

  1. Tineke Terpstra, Emma Allema
  2. Aljantine Holtwes, Pietrik Weidenaar

Jongens

  1. Rutger Torensma en Dylan Cuperus

Getalenteerde Kneuzen

  1. Anita Cuperus, Klazien Turkstra
  2. Tineke Terpstra, Sippie Wiersma

Senioren

  1. Sietze Allema, Esther Turkstra, Lize de Vries
  2. Simon Jan Mol, Bert Allema, Jappie de Vries

Klik hier of op onderstaande foto om naar het album te gaan

alle winnaars

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie