Leerlingen Nordwin College leren snoeien in Niawier.

logo-nordwin-collegeWoensdag 14 december is het Nordwin College uit Leeuwarden in Niawier geweest om een klus uit te voeren. De leerlingen van  klas LGR 3.1  moesten voor school een project verzinnen omdat zij deze periode alle lesstof al hadden behandeld.

Ze kwamen gezamenlijk op het idee om in de praktijk fruitbomen snoeien te willen leren.
Sipke Johan Holtewes (dorpsgenoot) stelde voor om dat in Niawier te doen bij zijn Beppe omdat zij diverse fruitdragende bomen achter in de tuin heeft staan welke wel wat onderhoud konden gebruiken.
In totaal zijn 9 personen ‘s morgens uit Leeuwarden vertrokken om  hier aan mee te werken. Leraar Eliza Janse was meegekomen om de jongens te begeleiden en de fijne kneepjes van het vak te leren. In zo’n  3 uur hadden ze de klus geklaard. Beppe Jantsje stond klaar met koffie/thee en natuurlijk wat lekkers.

De hoveniers in opleiding hebben alle loten verwijderd en probleem takken weg gehaald. Deze laatst genoemde zijn gescheurde takken of takken die verkeert zijn of zullen gaan groeien.

De reactie was na afloop dat ze met deze werkzaamheden hun kennis over het snoeien van fruit bomen hebben kunnen vergroten. Nu deze klus in de praktijk is uitgevoerd is vele behandelende stof weer een stukje duidelijker geworden voor hun. De meegenomen EHBO koffer was gelukkig geen enkele keer nodig.

Nu is het wachten op het voorjaar zodat de bomen weer rijk kunnen gaan bloeien en vervolgens overgaan in het dragen van fruit.

Klik hier of op onderstaande foto om naar het fotoalbum te gaan.

IMG_2880

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie