Lezing georganiseerd in het Garnalefabrykje- Moddergat

Persbericht:

Sytze de Haan (26 jaar) uit Holwerd geeft op zondag 30 oktober om 16.00 een lezing in het Garnalefabryk- Moddergat over zijn avontuur in Noord-Korea  Garnalefabryk Moddergat

Aan het eind van de Mosselbankweg ten westen van Moddergat, dicht tegen de Waddendijk aan gelegen, ligt De Garnalefabryk. In 1924 opgericht als Coöperatieve Garnalendrogerij door vissers uit Paesens en Moddergat.

Vanaf 25 juni 2016 is het een locatie voor debatten, lezingen, voorstellingen en concerten. Programmeur en organisator Anke Bijlsma stelt deze agenda samen. Het doel is om een plek te worden waar cultuur , historie en natuur elkaar ontmoeten en tot inspiratie leiden.

Een westerling in Noord-Korea, dat is iets bijzonders.
Sytze de Haan uit Holwerd kreeg toegang tot het meest afgesloten land ter wereld.

In januari 2015 zag hij een advertentie van een Engelse touroperator gespecialiseerd in reizen naar Noord Korea, waarin werd gevraagd naar mensen om les te geven in Noord Korea. Samen met Stavri; een Albanese reisleider bracht hij twee weken volledig afgesloten van de buitenwereld door in Noord Korea.

Sytze:,, Met het vliegtuig landen in Noord Korea is waarschijnlijk het engste wat ik tot nu toe heb gedaan. In november 2015 mocht ik twee weken lang les geven aan de toeristische staatsuniversiteit van Pyongyang en werd zo volledig ondergedompeld en meegenomen in de totalitaire dictatuur van Kim Jong-un. Maar, was het achteraf wel echt zo eng? Was er de volledige isolatie waar ik mij van te voren zo op had voorbereid en heb ik nu, achteraf gezien, het idee dat ik iets van het échte Noord Korea heb gezien?”

Lezing Sytze de Haan (Holwerd) over Noord-Korea

Garnalefabryk Moddergat 30 oktober 2016

Aanvang 16.00 uur

Entree:€15,00

Reservering en contact: info@garnalefabryk.nl of 06 41 60 58 98  (Anke Bijlsma)

image

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie