Niawierster “iepenloftspul” komt langzaam tot leven!


Sion, onze Lieve Vrouwe ten Dale!

Nondedju of Sodeju, wat het ook mag zijn, het “iepenloftspul over Kleaster Sion” krijgt steeds meer vorm nu er definitief is gekozen om er voor te gaan.

Niawier komt in 2021 om precies te zijn op 15, 17 en 19 september met haar eerste openluchtspel. Programmeur, regie en techniek kwamen bijeen om het script welke is geschreven door Baukje van Hijum te bespreken. Doel hiervan was om grote lijnen uit te zetten omtrent decor, techniek en om het aantal benodigde spelers en figuranten in kaart te brengen.

Op een terrein van 30 bij 15 meter zal historie vorm krijgen en zullen zo’n 60 figuren ten tonele komen. Koor gezang zal de stilte verbreken en klokken zullen niet allen voor dienst en overlijden klinken, maar zal voor dreigend onraad in paniek bijna uit de toren getrokken worden.

De nonnen die wilden intreden, of ouders die hun kind naar het klooster stuurde, moest beide keren een gift geven om een plekje te bemachtigen in 1 van de rijkste kloosters in Friesland. Het bedrag was dusdanig hoog dat je welgesteld of van adel moest zijn om hier je leven verder in dienst van te kunnen en mogen zijn.

Kortom, een kleine 400 jaar geschiedenis met goede en foute kanten treffen elkaar tussen de muren van Sion, met een knipoog naar bewaarde geheimen.

De komende weken wordt er veel werk verzet om de poorten van Sion open te kunnen zetten.

Volg of neem contact op met ons en alles zal zich openbaren!

Facebook: www.facebook.com/IepenloftspulNijewier
Website: www.iepenloftspulnijewier.nl

Programmeur, regie en techniek zetten de eerste grote lijnen uit.
Ruwe schets hoe alles ingedeeld gaat worden