Opnieuw applaus, nu voor de 2e groep AED cursisten.

Ook de tweede groep van 12 dorpsgenoten en een gast hebben maandagavond in Nij Sion hun reanimatie diploma met AED in ontvangst genomen. Opnieuw werd deze avond verzorgt door EHBO vereniging Ferwert.

Net als de eerste keer werd er in ruim drie uren de nodige theorie afgewisseld met praktijk oefeningen. Drie trainings-poppen waren als slachtoffers gestationeerd zodat er maar raak geoefend kon worden.

Nu we deze tweede training hebben afgesloten is het wachten op dat een ieder zich heeft ingeschreven bij hartslagnu.nl, zodat in geval van melding bij 112 de burgerhulpverleners hun werk kunnen doen. Uiteraard hopen we dat deze melding er nooit zal komen, maar mocht dit wel zo zijn dat staan zij paraat.

Ik ”Peter Tromp” wil een ieder bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Ben super blij en super trots op een ieder.

Naast de hulpverleners die al in geschreven stonden kunnen we na inschrijving van deze laatste groep gerust zeggen: Niawier en Wetsens zijn nu Hartveilig.

Komend jaar zullen we herhalings-cursussen gaan organiseren. Daarnaast zou het ook fijn zijn dat er inwoners zijn die nu zeggen ”ik wil de volgende keer ook hierbij aanwezig zijn zodat ik ook kan helpen in tijden van nood”. Ik verwoord het altijd zo om over na te denken: Denk niet ik zal nooit betrokken worden bij een dergelijk hartvallen. De cijfers tonen aan dat de meeste slachtoffers directe familieleden of buren zijn. Kun je dan niet reanimeren dan sta je in zo’n geval machteloos langs de kant terwijl jij de eerste bent die het leven wellicht kan redden van deze persoon. Ook reëel is dat je zelf het slachtoffer wordt, wat zou je dan willen…….Ik denk dat je nu denkt…….partner, buur of hulpverlener, reanimeer mij nu. Elke seconde telt en zeker de eerste minuten kunnen van levensbelang zijn.

Meer informatie gewenst, mail dan even naar aedniawier@gmail.com

Groet, Peter Tromp

Niawier Wetsens hart veilig

Klik op onderstaande knop voor foto’s van deze avond

AED knop

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie