Prachtige opkomst voorlichting cursus bediener AED

IMG_2949

Maandagavond 19 september was er in Nij Sion een voorlichtingsavond over cursus bediener AED.

Een mooie opkomst van zo’n 25 mensen was het resultaat. EHBO vereniging uit Ferwert was uitgenodigd door Dorpsbelang om deze avond vorm te geven en aan de hand van een presentatie duidelijkheid te scheppen over hoe e.e.a. in haar werk gaat. Tussendoor was er steeds ruimte om vragen te stellen, waar goed gebruik van werd gemaakt. Vooral vragen over risico’s en verantwoordelijkheden werden gesteld.

Roelof Jan Drijfhout

Instructeur en oud ambulance medewerker Roelof Jan Drijfhout ontkrachte alle angst-verhalen en liet weten dat niets doen het enige is wat risico met zich mee brengt richting slachtoffer. Kort gezegd: ”je kunt alleen maar risico’s verkleinen en winst boeken door te helpen, hoe de afloop ook mag zijn”. Meer dan je best doen kun je niet!

In totaal hebben 16 mensen zich tijdens deze voorlichtingsavond opgeven. Al eerder waren er een achttal mensen, in totaal dus 24 personen. We mogen dan ook wel zeggen dat we met elkaar een prachtig resultaat geboekt hebben.

Hoe nu verder; we gaan nu zo snel mogelijk twee trainingsavonden organiseren zodat een ieder het beoogde certificaat kan halen om de AED te bedienen. Datums volgen zodra dit duidelijk is. Na het behalen kunnen de cursisten zich inschrijven bij hartslagnu.nl zodat zij inzetbaar zijn. Als een ieder dat doet dan kunnen en mogen we zeggen: Niawier-Wetsens zijn Hartveilig.Niawier Wetsens hart veilig IMG_2950IMG_2951

 Hartveilig noor oost friesland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie