Spokentocht, griezelig goed verlopen!

spoken bewegend

Vrijdag 28 oktober heeft de activiteiten commissie een spokentocht georganiseerd en wat hebben we een prachtige avond gehad!

’s Avonds om 19 uur was de bedoeling om de spokentocht te starten, maar het was nog iets te helder en een aantal deelnemers waren net iets later, maar niet getreurd de stemming zat er goed in. Een 28 tal deelnemers hadden zich opgegeven. Wat opviel was dat het een “jonge deelnemers” waren de ouderen van Niawier-Wetsens zijn denk ik niet van het spookachtige zoals in andere dorpen???

Om de 10 minuten werd een groep op pad gestuurd. De laatste groep vertrok 20.10 uur  tijdens het wachten waren spelletjes bedacht waar je punten mee kon verdienen. O.a. Sjoelen, voeldoos, proeven en ruiken spel, quiz en een behendigheidsspel.

De route ging door de Grientereed, waar het natuurlijk spookte en rammelde, bij de oversteek stonden vrijwilligers die de verkeersveiligheid in de gaten hielden en de deelnemers een beschuit meegaven. Vervolgens via de Roptawei waar “tikkers”in eens uit de berm kwamen. Werd je getikt moest je een muntje inleveren daarna werd de weg vervolgd  naar het kleine bos in Oosternijkerk aan de Roptawei. Hier moesten de deelnemers om het bos lopen waar spoken met kettingzagen tevoorschijn kwamen, achter het bos zat een controle post. Hier kregen de deelnemers een ei die heel teruggebracht moest worden. Vervolgens kwamen er ineens horrorclowns te voorschijn……… je kunt nagaan wat dit voor reactie gaf……

Vanuit daar door het dorp naar het grotere bos, de mensen van Oosternijkerk die net op dat tijdstip hun hond uit lieten zullen denk ik niet lekker gewandeld hebben…….. hier kwamen namelijk spoken uit de berm die je ineens bij de enkels pakten en toen de weg vervolgd moest worden echt door het bos, kwam er help geroep en hele enge geluiden  waarna er een spook over je hoofd kwam vliegen………ieeekkkksss  en bij de achteruitgang zat weer een controlepost waar iedereen een zwarte draad kreeg om vervolgens later in te leveren bij Nij Sion.  Via  de Aldtún, waar ook een verkeersregelaar stond moesten de deelnemers naar de Buorfinne waar dames stonden met wat lekkers.

Daarna weer terug naar de Mounewei via de nieuwe weg van Lou Sanen, waar weer tikkers verschenen om de muntjes te verdienen. Vervolgens stonden de oversteekhulpen klaar om iedere deelnemer een ballon aan zijn/haar been te binden. Deze  ballon moest heel blijven om extra punten te scoren. De weg van Oosternijkerk naar Niawier via het fietspad vind ik zelf een hele donkere weg en nu ik daar gefietst heb met alle geluiden en dingen weet ik niet of ik daar zelf nog alleen wil fietsen…….jakkie want ter hoogte van de boerderij van fam. Brunia waren ineens de kettingzaagspoken met vuurwerk en bij de bosjes net voor Niawier moesten de deelnemers achter de bosjes langs waar ze onder een legernet door moesten kruipen en vervolgens kwamen de horrorclowns tevoorschijn…………..aaaarggghhh

Bij de controlepost daar kregen ze een plasticbekertje vol met bloed (tomatensap) deze moest meegenomen worden naar Nij Sion waar ook punten mee te verdienen viel….. via de Bakkersteeg, naar het Linepaad kwam het einde inzicht van de spokentocht.

De tocht was +-/ 7 km en duurde ong. 2 uren…… aangekomen in Nij-Sion stond er een broodje afgehakte vingers (knakworst) klaar met een glas drinken. Toen alle groepen gearriveerd waren was het gezellig druk, alle vrijwilligers en deelnemers hebben nog even heerlijk nagepraat/geborreld en de ideeën voor een eventuele volgende spokentocht zijn alweer klaar gestoomd……..

 

Dit hadden wij als activiteiten commissie niet alleen gered!

De ene was nog mooier verkleedt dan de andere,

De “acts” die hun voorbereidingen wel nodig waren,

zijn allemaal super ontvangen bij iedereen.

De vrijwilligers die als controlepost hebben staan wachten; echt top!

De zorg voor de kinderen die het te eng vonden, de foto’s en video’s die zijn genomen, het meedenken van iedereen om toch de nodige schrikreacties en controleposten op tijd bij het eind te krijgen; de heerlijke broodjes knakworst enz. enz. enz. kortom wat we met z’n allen gisteren hebben neergezet is toch wel SUPER!

We zijn trots op zo’n groep vrijwilligers!

Duim omhoog voor vrijwilligerWe hebben hoop ik tegen iedereen dank je wel gezegd, maar mochten we onverhoopt nog iemand hebben vergeten: nogmaals DANKJEWEL!

Mochten jullie video’s of foto’s hebben gemaakt zouden jullie die willen mailen naar niawierwetsens@gmail.com  dan willen we er graag een compleet iets van maken.

Om naar het foto album te gaan, klik hier of op onderstaande afbeelding!

Spokenalbum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie