Uitslagen kaatsen Middenstand jeugdpartij.

Middenstand jeugdpartij KF De Trije Doarpen

In Niawier is woensdag 13 juli de traditionele middenstand jeugdpartij verkaatst. Sponsoren van deze wedstrijd zijn de middenstand uit Oosternijkerk.

De middenstand jeugdpartij is de afsluiting van het trainen. Bij de kabouters stonden er 6 parturen op de lijst. Ze kaatsten volgens het Belgische systeem. 3 ronden kaatsten daarna de finale en een wedstrijd om de derde prijs. Er werd door de allerjongsten fanatiek gekaatst en vel gestreden om een finale plaats te halen. De finale ging tussen de parturen Michelle Sijtsma en Sanne Janette Cuperus tegen Jens Pieter Douma en Lyanne Jongsma. De eerste prijs ging naar het partuur Douma c.s. zij wonnen de finale met 3-5 (0-6). De derde prijs ging naar het partuur Fiona Snijder en Jelmer Allema.

De welpen/pupillen werden verdeeld in een A en een B klas. In beide klassen waren er 4 parturen.

Bij de welpen/pupillen A waren een aantal ontzettend spannende partijen die pas in het laatste eerst werden beslist. Doordat de parturen goed aan elkaar gewaagd werden kon in theorie iedereen nog eerste worden. De beste parturen hadden echter het partuur Janiek Kloostra en Jan de Hoop. Zij hadden de eerste 2 partijen gewonnen. In de laatste omloop moesten ze tegen het partuur Suzanna Allema en Jille Jongsma. Deze partij werd pas op een stand van 5-5 (6-4) beslist in het voordeel van het partuur Allema c.s. Toch had het partuur Kloostra c.s. aan 5 eersten genoeg om de krans mee naar huis te nemen. Partuur Allema c.s. werd door deze overwinning toch nog tweede.

Bij de Welpen/pupillen B waren de parturen net als in de A klas ontzettend aan elkaar gewaagd. In de derde omloop waren er 3 parturen die eerste konden worden bij een overwinning. Geertje Wiersma en Laura Allema kaatsten tegen Richtsje Bandstra en Antsje Wiersma. Bij winst zou partuur Wiersma c.s. de eerste prijs behalen, maar ook hun tegenstanders konden bij een winstpartij met weinig tegeneersten nog winnen. Partuur Wiersma c.s. won echter met 5-4 (6-2). De eerste prijs was bekend. Wie tweede werd was afhankelijk van de partij tussen Kristine Gardenier en Nynke Keegstra tegen Gerbrich Mol en Amarins Kloostra. Bij winst van het partuur Gardenier c.s. zouden zij de tweede prijs behalen.  Ze wonnen deze partij met 5-0 (6-6). Dus Gardenier c.s. werden tweede.

Bij de schoolmeisjes waren 5 deelnemers die in wisselde samenstelling kaatsten voor individuele prijzen. Hier werd Eline Boonstra eerste met 3 overwinningen. Tweede werd Sjoke van der Vorst.

Bij de Jongens/meisjes waren er 6 parturen. Ook hier werd volgens het Belgisch systeem gekaatst. Naar de finale gingen de parturen Hendrik Willem van der Vorst en Enno Cuperus en Siebe Feenstra en Corina Tjeerdsma. De finale was een gelijk opgaande strijd welke uiteindelijk op een stand van 4-5 (2-6) werd beslist in het voordeel van partuur Van der Vorst c.s. De derde prijs ging naar het partuur Dylan Cuperus en Jelmer Torensma.

 

Kabouters (6 parturen)

1 Jens Pieter Douma, Lyanne Jongsma.

2 Michelle Sijtsma, Sanne Janette Cuperus.

3 Fiona Snijder, Jelmer Allema.

 

Welpen/pupillen A-klasse (4 parturen)

1 Janiek Kloostra, Jan de Hoop.

2 Suzanna Allema, Jille Jongsma.

 

Welpen/pupillen B-Klasse (4 parturen)

1 Geertje Wiersma en Laura Allema.

2 Kristine Gardenier, Nynke Keegstra

 

Schoolmeisjes (5 deelnemers)

1 Eline Boonstra.

2 Sjoke van der Vorst.

 

Jongens/meisjes (6  parturen)

1 Hendrik Willem v.d. Vorst, Enno Cuperus.

2 Siebe Feenstra, Corina Tjeerdsma.

3 Dylan Cuperus, Jelmer Bandstra.

1_kabouters(2)

1_welpen_A1_welpen_Bmeisjes_1_21_jongens(2)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie