Uitslagen Kaatswedstrijd Federatie

Kaatswedstrijd Federatie Dongeradeel in Niawier

Zaterdag is in Niawier bij KF De Trije Doarpen onder prima weersomstandigheden de 10e wedstrijd van de kaatscyclus over 11 wedstrijden gekaatst. Er werd gekaatst in 3 categorieën.

Bij de Dames stonden er 3 parturen op de lijst. Het partuur Margriet Wijtsma c.s. en het partuur Lisanne v/d Velde c.s. hadden beide hun eerste wedstrijd gewonnen. Hierdoor werd de laatste wedstrijd een echte finale. Het werd een ontzettende spannende finale welke pas beslist werd op de stand 5-5 (6-6) in het voordeel van het partuur Margriet Wijtsma c.s.

In de B-klas waren er 5 parturen. Er moesten 4 wedstrijden gekaatst worden dus het beloofde een lange kaatsmiddag te worden. In de 4e omloop kaatsten de parturen Adol Braaksma c.s. tegen Douwe Wierstra c.s. Het partuur Braaksma c.s. had de eerste 3 wedstrijden gewonnen, dus bij winst gingen zij met de kransen naar huis. Door nagenoeg foutloos te kaatsen wonnen zij ook hun 4e wedstrijd met 5-3 (6-6). Voor de 2e prijs waren nog 2 kanshebbers. Het partuur Douwe Wierstra c.s. en het partuur Johan Dijkstra c.s. zij hadden na 3 wedstrijden beide 17 punten. In de laatste omloop moesten zij tegen elkaar. De winnaar van deze wedstrijd werd met de stand 5-3 (6-2) het partuur Douwe Wierstra c.s.

In de A-klas waren er 3 parturen. Het wil met de A-klas dit jaar niet echt lukken. Veel wedstrijden in deze klasse kunnen geen doorgang vinden wegens te weinig deelname. Een reden hiervoor is dat een groot deel van de kaatsers in deze klasse de gang naar de eerste en tweede klas wedstrijden maken van de KNKB, wat natuurlijk wel positief is. Het partuur Auke Boomsma c.s. ging met de eerste prijs naar huis doordat zij hun twee wedstrijden wonnen. De meeste tegenstand kregen ze in hun 1e wedstrijd tegen het partuur van Jacob Lei c.s. deze wedstrijd werd pas beslist op een stand van 5-5 (6-2). De andere wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met de stand 5-3 (4-6).

Volgende week is de laatste federatiewedstrijd in Morra. Dan is ook bekend wie de diverse klassementen hebben gewonnen.

Uitslagen;

Dames (3 paruren)
1e prijs Margriet Wijtsma, Femke Meindertsma, Berber Rinskje Ferwerda

1e Dames 290815

B-klas (5 parturen)
1e prijs Adol Braaksma, Oene v/d Woude, Magchiel Faber.
2e prijs Douwe Wierstra, Dirk Pieter van der Schaaf, Tjeerd Zeilinga.

2e Heren B 290815

1e Heren B 290815

A-klas (3 parturen)
1e prijs Auke Boomsma, Durk Pieter Hiemstra, Jelle Jaap Stiemsma.

1e Heren A 290815

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie