Verslag kaatsen seniorenwedstrijd

Seniorenwedstrijd KF De Trije Doarpen

Niawier. Vrijdag 2 juni stond de eerste kaatswedstrijd voor senioren op het programma. Deze wedstrijd werd gesponsord door assurantie en administratiekantoor A.C. Mol uit Niawier. Er kon gekaatst worden met de zachte bal en de normale bal.

Bij de wedstrijd waarbij met de zachte bal gekaatst werd stonden er zes  parturen op de lijst. Er moest drie keer gekaatst worden. Na twee omlopen waren er twee parturen die hun eerste twee wedstrijden hadden gewonnen. Dit waren de parturen Klazien Turkstra en Anita Cuperus en het partuur Willy Kloostra en Saskia Tol. In de laatste wedstrijd moesten deze parturen tegen elkaar. Het partuur. W. Kloostra c.s. won deze wedstrijd met 3-5 (6-6) waardoor zij met de kransen naar huis gingen. Het partuur K. Turkstra c.s. verspeelde door deze eindstand de tweede prijs. Deze ging naar het partuur Regina Sijtsma en Alie Heeringa. Zij hadden een eerst meer dan het partuur K. Turkstra c.s.

Bij de wedstrijd waarbij gekaatst werd met de normale bal stonden ook zes parturen op de lijst. Hier werden de parturen verdeeld in twee poules. Waarbij de winnaars van de poule nog een finale moesten spelen. In poule een ging het partuur Anke Mollema, Jelle Weidenaar en Gert van der Meulen naar de finale. In poule twee moest de beslissing komen uit de wedstrijd tussen de parturen Sietse Allema , Dylan Cuperus en Wiebe Turkstra tegen het partuur Esther Turkstra, Harald Wiersma en Jacob Cuperus. Lange tijd leek het erop dat het partuur S. Allema c.s. makkelijk de finale zouden halen. Zij stonden met 5-2 voor. Daarna draaide hun partuur wat minder en kwam het partuur E. Turkstra c.s. terug tot 5-5, waarbij zelfs de winst voor dit partuur mogelijk was. Bij deze stand waren er twee kleine kaatsen die voorbij geslagen moesten worden, maar dit lukte niet. Waarbij uiteindelijk het partuur S. Allema naar de finale ging. De finale werd begonnen met spellen gelijk omdat het al aardig laat begon te worden. In de finale waren de parturen erg aan elkaar gewaagd. Bij een stand van 5-4 (6-6) was het opslager Gert van der Meulen die het perk miste, hierdoor ging de winst van deze wedstrijd naar het partuur S. Allema c.s.

Uitslagen:

Zachte bal

  1. Willy Kloostra en Saskia Tol
  2. Regina Sijtsma en Alie Heeringa.

Normale bal

  1. Sietse Allema, Dylan Cuperus en Wiebe Turkstra.
  2. Anke Mollema, Jelle Weidenaar en Gert van der Meulen.

2_zachte bal 2_normale bal 1_zachte bal 1_normale bal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie