Verslag en foto’s Niawierster motormannen.

Motortocht op Zondag 3 juli 2016

Sinds enkele jaren gaat een groepje motorrijders uit Niawier, soms aangevuld met familieleden of kunde op de eerste zondag van juli een gezellig dagje te toeren. Over het algemeen wordt één man aangewezen als voorrijder, deze bepaalt de route.

Na vorig jaar, toen wij een rondje om het ijselmeer zouden rijden, wat overigens een half rondje werd ivm zeer slecht weer bij Amsterdam, zodat wij de route hadden aangepast, door Enkhuizen naar Lelystad te kiezen en zo doende de buien aardig mispeilden tot aan Niawier, waar 5 minuten na aankomst een complete wolkbreuk losbarste en ervoor zorgde dat Frans van der Mossel als een verzopen kat in Damwoude bij zijn liefje aankwam, omdat hij sneller dacht te zijn dan dat regenbuitje.

Vandaag echter zag het weer er prima uit dus iedereen had er zin in. Er wsa een grote opkomst deze dag;  maar liefst 10 man met evenzoveel motoren. Vandaag was er wat miscommunicatie zo bleek, over wie de route had zullen uitzetten. Volgens “de oudjes” zou “de jeugd” dit jaar aan de beurt zijn, doch verbazing alom in dit kamp, dus één van “de oudjes” dan maar weer, dit werd na enig beraadt Folkert, zodat ook een lekker vlot tempo gewaarborgt was (soefzuki)

Om 9 uur vertrokken we bij Dries, wat ons vast vertrekpunt is. Via Dokkum wer d de Wouden opgezocht richting Harkema, alwaar Folkert even een bochtentechniekroute had uitgezet; links/rechts/links/rechts er leek bijna geen eind aan te komen.

Tot ieders verbazing verlieten we het dorp via dezelfde weg dan dat we waren gekomen, daarna ging het langs het vliegveld Drachten op naar Beetsterzwaag en via allemaal binnenwegen o.a. Jubbega / Oldeholtpade , Oosterwolde naar Appelscha, waar we het terras opzochten voor een lekker bakkie koffie met wat lekkers erbij natuurlijk.

Na de koffie even getankt in Smilde en daarna via Dieverbrug, Dwingeloo bij Spier de snelweg op naar Hoogeveen, maar ja snelweg rijden is toch niet wat je wilt als motorrijder, dus Folkert vervolgde de weg via Hollandseveld, Ommen. Via een prachte route kwamen we in Hellendoorn, onze 2e stop, nu was het tijd voor de warme hap en voor Geert mag dan de schnitzel niet op het menu ontbreken en voor het gemak sluit de rest van de groep  zich hierbij aan en ik moet zeggen: het was een hele lekkere dit deze keer. Dus welgevoed werd de reis vervolgd en gezien het al late tijdstip werd besloten de terugweg in te zetten. Dit ging via Raalte, Meppel via de weerribben naar Blokzijl, waar het alweer tijd was voor een bakkie.

De motoren stonden mooi op een rij aan de kade, wat een prachtig gezicht was.

Vanaf Blokzijl via de mooie slinerende weg naar Ossenzijl, Oldemarkt, De Blesse , Wolvega, Mildam, Katlijk, de Knipe, Tjalleberd, Tijnje, Ny Beets, Boornbergum en Drachten waar weer even getankt moest worden, want het aantal kilometers telde al aardig richting de 300 en het zitvlak verdiende ook wel weer even rust. Op deze momenten kan het nicotinegehalte ook weer even op peil gebracht worden door de liefhebbers en natuurlijk niet onbelangrijk de benen te strekken.

Na deze laatste onderbreking werd aangevangen voor het laatste stukje huiswaarts via de betonweg door de mooie “Walden”. Na de motoren thuis geparkeerd te hebben besloten we deze mooie motordag met een verfrissend drankje en heerlijke broodjes hamburger  bij Folkert en Sietske waar ook de meeste andere dames bijschoven.

Volgend jaar hopen we weer op zo’n mooie tocht met evenzoveel of misschien nog meer deelnemers!

De Niawierster Motormannen

Voor foto’s klik hier of op onderstaande afbeelding.

IMG_4332

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie