Binnengekomen brief verzakkingen en scheuren in muren

newsletterGoedendag allen,

Zouden jullie bijgevoegd stuk onder de aandacht van jullie dorpsbewoners willen brengen? meldingen met foto’s mogen wel bij mij ingeleverd worden. (dorpsbelangwierum@hotmail.com) Zodra er bekend is dat het formulier op de site van het schadeloket beter in te vullen is meld ik het.

Bij het afstemmingsoverleg inzake de gaswinning bij Ternaard zijn er toch wat verontrustende zaken naar voren gekomen. Het blijkt dat er in steeds meer dorpen verzakkingen en scheuren in muren worden geconstateerd. Dit door de winning bij oa Nes/Moddergat, Tibma, Engwierum .

Maar omdat wij niet aan kunnen tonen dat het daadwerkelijk door gaswinning komt wordt er vaak niks mee gedaan. Er is door de regering een schadeloket ingesteld. Maar deze mensen ontvangen geen klachten van schade.

Omdat het formulier niet heel gebruiksvriendelijk is heeft men aangegeven dat van iedere verzakking en/of scheur foto’s en een verhaal op papier kan worden gezet. Deze worden dan gebundeld en aan een medewerker van het loket  gegeven.

Van Fêste Grûn hebben ze contact met Mevr. T. Mondria van dit loket.

Binnenkort is hier ook meer info over te verwachten.

Zouden jullie dit aan de inwoners van jullie dorp bekend willen maken?

Alfêst tige tanke,

Doetie Prins (secr DB Wierum)

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie