Inzameling van de kerstbomen in 2017.

Kerstboom inzameling

Binnen gekomen schrijven.

Inzameling van de kerstbomen in 2017.

Geachte,

Nog even en dan is het alweer kerst en worden onze woonkamers opnieuw versierd met prachtige kerstbomen. De meeste kerstbomen blijven staan tot het nieuwjaarsfeest maar moeten daarna toch echt het veld weer ruimen. Ook begin dit jaar was de inzameling een succes, ondanks de moeilijke weersomstandigheden. Dit was vooral te danken aan jullie inzet en flexibiliteit. Nogmaals onze dank daarvoor.

Ook deze keer kunnen we die hulp weer goed gebruiken. Een aantal van jullie gaf ons de tip om de inzameling op zaterdag te organiseren, omdat je op deze dag gemakkelijker vrijwilligers kunt vinden. Dit willen we in 2017 gaan proberen.

Planning en werkwijze voor 7 januari 2017:

Op zaterdag 7 januari 2017 kunnen de bomen op van tevoren vastgestelde inzamelplekken worden ingeleverd tussen 10.00 en 12.00 uur in de meeste dorpen en op diverse plekken in Dokkum.
Voor elke ingeleverde boom krijgt men 1 lootje en 1 waardebon van € 0,50. Kinderen mogen ook meerdere bomen inleveren, waardoor ze hun kans op een prijs vergroten plus extra waardebonnen voor de speelgoedwinkel. De waardebonnen  kunnen tot 1 februari 2017 worden  ingeleverd bij de speelgoedwinkel Top 1 Toys  in Dokkum.

De loten hebben nummers en je moet deze bewaren. In de loterij worden 3 geldprijzen verloot:
1e prijs                  € 75,00
2e prijs                  € 50,00
3e prijs                  € 25,00

De trekking vindt plaats op donderdag 12 januari 2017 in de raadscommissie. U kunt dit op tv volgen via RTV NOF.
De winnende loten worden verder op woensdag 18 januari bekend gemaakt in de NDC.
De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 25 januari om 16.00 uur in het stadhuis door wethouder Pytsje de Graaf.

Inzamelplekken:
Hieronder is het schema wat we vorig jaar hebben gebruikt. Niet alle dorpen en wijken doen mee met deze actie. Het is helaas niet mogelijk om in elk dorp een inzamelplek te organiseren. Dit heeft te maken met het feit dat Gemeentewurk de ingezamelde bomen het liefst dezelfde dag opruimen.
Sommige dorpen lossen dit op door alle ingezamelde bomen in eigen dorp zelf af te leveren op één van de inzamelpunten in de buurt.

Voor Niawier-Wetsens is dat op het Terrein fa. Veenma aan de Siercksmawei.

Vrijwilligers:
Wij zoeken natuurlijk weer vrijwilligers, die deze middag mee willen helpen bij de inzameling. Jij bent dan verantwoordelijk voor het uitdelen van de lootjes plus waardebonnen en zorgt ervoor dat de bomen mooi bij elkaar komen te liggen. Namen van vrijwilligers kunnen tot 16 december 2016 aangeleverd worden bij Ina Witteveen (i.witteveen@dongeradeel.nl ).

Communicatie.
Als Sinterklaas het land weer heeft verlaten, komt er een bericht op de gemeentepagina in de NDC
en zullen er posters worden uitgedeeld bij de basisscholen. Top1Toys vermeldt deze actie op haar eigen facebookpagina. Jullie kunnen dit natuurlijk ook doen via jullie eigen communicatiemiddelen.

Mocht je niet mee willen doen met deze actie, dan kun je je kerstboom ook altijd inleveren bij de Milieustraat of versnipperen in je groene container.

Met vriendelijke groet,

Meindert Woudwijk, Gemeentewurk,
Ina Witteveen, dorpen-/wijkencöordinator

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie