Sion Sjongers, seizoen afsluitend uitje.

 

De-Pleats-BurgumOp woensdag 18 mei was onze laatste avond van het seizoen en dan is het de gewoonte om een gezellige avond met elkaar te hebben.

Zo gezegd zo gedaan…… Maaike en Maaike hadden een leuk programma opgezet. Om 17 uur moesten we ons verzamelen bij Nij Sion waarna we vertrokken naar “de Pleats” in Burgum, ikzelf was er nog nooit geweest en verbaasde mij dan ook over de ruimtes die beschikbaar waren. Wij werden hartelijk welkom geheten en moesten “troch de skuorre” naar  “de Opkeamer”   Prachtig wat een mooie “Pleats”   en het gezellige was dat we met z’n allen in 1 kamer konden zitten.  Er zijn heel wat verhalen over de tafel gegaan, wat ik niet allemaal ga vertellen maar gezellig was het wel!   Na 3 soorten soep (ik heb er 2 van geproefd, die waren echt heerlijk) werd het vlees opgediend,  tijdens het opdienen waren er  5 gastheren/dames aanwezig, dit vond ik zeer bijzonder, meestal heeft bij zo’n grote groep de 1 het eten bijna op en moet de andere nog beginnen. Maar door het aantal en de snelheid waarmee deze dames en heren werkten konden wij met zn allen aan het diner. Na het eten mochten we kiezen voor  ijs of koffie en jawel door een opmerking  over een bonbon erbij zou lekker zijn kwam vervolgens de gastheer met een schaal vol bonbons voor de koffiedrinkers, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde.   Na het afrekenen door onze penningmeester Wim konden we onze weg vervolgen want het streekmuseum / volkssterrenwacht stond nog op het programma. Ook dit was nieuw voor mij en zeker een aanrader om eens langs te gaan alleen zou ik het niet na een diner van de pleats doen want dan ben je zo overvol dat je eigenlijk je aandacht er moeilijk bij kunt houden en bijna in slaap sukkelt als er een sterrenhemel verhaal wordt verteld in een donkere kamer met een prachtige powerpoint presentatie. (zelf had ik er niet veel moeite mee maar er waren een paar die de ogen bijna niet open konden houden )

Ik verbaasde mij erover dat er een aantal leden bijzonder veel van het sterren en planeten heelal  afwisten, hier ben ik dus geen  “stjer” in maar vond het wel interressant.  Na de uitleg  mochten we het museum bewonderen waar hele mooie oude dingen in stonden / lagen.  Oude suikerlepels, rjimme (room) lepels, kralentasjes, oud speelgoed, oude kleding enz.

Omdat de klok  wel doortikte werden we uitgenodigd om de koepel met “de sterrenkijker” te bewonderen, wat een prachtige ruimte en het zal ook heel bijzonder zijn als de koepel echt open gaat denk iik.  Kortom,  een waardevolle en gezellige avond om op terug te kijken!

Bedankt dames voor het organiseren en hierbij wens ik iedereen een fijne vakantie toe, niet vergeten om zo nu en dan even een lied  te zingen om de stem soepel te houden!  Tot na de vakantie!

Groeten,

Annemarie Wiersma

IMG_3938IMG_3940 IMG_3943 IMG_3945 IMG_3944

streekmuseum volkssterrenwacht  bergum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie