Verslag Jeugdkaatsen Allema en van der Meulen partij.

Jeugdkaatsen KF De Trije Doarpen

Vrijdagavond 27 mei konden de jeugdleden alweer hun vierde wedstrijd van het seizoen kaatsen. De wedstrijd werd gesponsord door bouwbedrijf P. Allema bv en F. van der Meulen auto’s uit Niawier. Er kon deze avond in 3 categorieën gekaatst worden.

Bij de welpen/pupillen stonden 6 parturen op de lijst welke in twee poules van drie kaatsten. In de eerste poule werd een ontzettend spannende wedstrijd verkaatst tussen de parturen Jarno Cuperus en Rensje Adema tegen het partuur Kirsten Wiersma en Hester Torensma. De winnaar van deze partij zou naar de finale gaan. Deze twee parturen waren ontzettend aan elkaar gewaagd, dit bleek ook wel aan de uitslag ¨met alles aan de hang¨ werd de wedstrijd in het voordeel van het partuur Jarno Cuperus gewonnen. De andere finalist werd het partuur Suzanna Allema en Gerbrich Mol. Zij wonnen hun beide poulewedstrijden. De finale werd uiteindelijk gewonnen door het partuur Suzanna Allema c.s. met de stand 3-5 (0-6). De derde prijs ging naar het partuur Kirsten Wiersma en Hester Torensma door winst op het partuur Kristine Gardenier en Geertje Wiersma.

De schoolmeisjes waren met 4 parturen vertegenwoordigd. Ook hier werd weer fanatiek gekaatst. Er waren enkele spannende partijen te zien. Na twee omlopen waren er nog 3 parturen die de kransen konden winnen. Het partuur partuur Aljantine Holtewes en Pietrik Weidenaar hadden de beste papieren voor de krans. Zij hadden hun eerste wedstrijden gewonnen. De laatste wedstrijd speelden zij tegen het partuur Sjoke van der Vorst en Lutske Allema. Eerstgenoemd partuur won met 5-2 (6-6). De tweede prijs ging naar het partuur Petra Feenstra en Eline Boonstra, zij wonnen hun laatste wedstrijd tegen Janna de Weger en Emma Allema.

Bij de schooljongens/jongens/meisjes stonden ook 6 parturen op de lijst. In poule 1 gingen Simon Jan Mol en Frans Postmus overtuigend naar de finale met twee gewonnen wedstrijden. In poule 2 zou de finalist komen uit de wedstrijd tussen de parturen Siebe Feenstra en Rutger Torensma en het  partuur Hendrik Willem van der Vorst en Enno Cuperus. Eerstgenoemd partuur won deze wedstrijd met 5-1 (6-0). De finale was het bekijken meer dan waard. De parturen hielden elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk was het partuur Siebe Feenstra c.s. die aan het langste eind trok, zij wonnen met 5-4 (6-6). De derde prijs werd gewonnen door het partuur Dylan Cuperus en Jelmer Torensma. Zij wonnen van het partuur Edser Slager en Tineke Terpstra met 5-5 (6-2).

Volgende week is er geen ledenkaatsen in Niawier. Op de vrijdagavond zijn we dan druk bezig om het veld klaar te maken voor de KNKB wedstrijd heren hoofdklasse uitnodiging welke op zaterdag 4 juni gekaatst wordt. We hopen deze dag op mooi weer en veel kaatsliefhebbers. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Uitslagen;

Welpen (6 parturen)

1 Suzanna Allema, Gerbrich Mol

2 Jarno Cuperus, Rensje Adema

3 Kirsten Wiersma, Hester Torensma

Schoolmeisjes (4 parturen)

1 Aljantine Holtewes, Pietrik Weidenaar

2 Petra Feenstra, Eline Boonstra

Schooljongens/meisjes/jongens (6 parturen)

1 Siebe Feenstra, Rutger Torensma

2 Simon Jan Mol, Frans Postmus

3 Dylan Cuperus, Jelmer Torensma

[pwaplusphp album=6290429968509345985]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie