Verslag Federatie Dongeradeel jeugdwedstrijd.

Federatie Dongeradeel jeugdwedstrijd Niawier

Woensdag 18 mei werd er door de schooljongens en schoolmeisjes en de jongens en meisjes categorieën gekaatst in Niawier. Waar voorgaande jaren alle categorieën tegelijkertijd kaatsten is er dit jaar voor gekozen om de wedstrijden te splitsen. De reden hiervoor is de geweldige deelname. Wanneer er geen splitsing gemaakt zou worden is het niet meer bij alle verenigingen mogelijk om een Federatie jeugdwedstrijd te organiseren. Tevens bied dit de mogelijkheid om meer jeugdwedstrijden te organiseren, omdat de verenigingen met de kleinere velden nu ook een wedstrijd kunnen organiseren.

Bij de schoolmeisjes stonden 6 parturen op de lijst. Ze moesten 3 omlopen kaatsen. De parturen waren erg aan elkaar gewaagd, gezien het feit dat er na 2 omlopen nog 5 parturen kans op een prijs hadden. Het partuur Antje de Vries / Aljantine Holtewes kaatsten in de laatste omloop tegen het partuur Nel Bakker / Sjoke van der Vorst / Iris Hoekstra. Laatstgenoemd partuur had de eerste 2 wedstrijden gewonnen en bij winst zouden zij met de krans naar huis gaan. Het partuur Antje de Vries c.s. won echter met 5-2 (6-4). Hierdoor was het nog maar de vraag of het partuur Nel Bakker c.s. een prijs zou winnen. Het partuur Christine Spijksma / Lisanne Koree wisten hun laatste wedstrijd te winnen en ook het partuur Gerjanne Visser / Marije Visser won hun laatste wedstrijd. Na het tellen van de eersten was de eerste prijs voor het partuur Antje de Vries c.s. De parturen Christine Spijksma c.s. en Gerjanne Visser c.s. hadden evenveel eersten. Eerstgenoemd partuur had echter minder tegeneersten waardoor zij tweede werden.

Bij de schooljongens stonden er 4 parturen op de lijst. Hier waren de verhoudingen duidelijk anders. Na 2 omlopen waren er 2 parturen die hun eerste wedstrijden hadden gewonnen. In de laatste omloop moesten ze tegen elkaar. Dit waren de parturen Arjen Schregardus / Jacob Schregardus tegen het partuur Jan Berend Sipma / Enno Cuperus. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 5-2 (6-6) door het partuur Arjen Schregardus c.s.

Bij de meisje stonden slechts 5 deelnemers op de lijst. Zij kaatsten 3 omlopen in wisselende parturen. Na 2 omlopen hadden Hanneke Botma en Eline Korre de beste papieren voor de eerste prijs. Hanneke Botma kaatste met haar partuur tegen Eline Koree. Eline Koree had de eerste twee wedstrijden gewonnen, zou ze de laatste wedstrijd winnen dan was zij eerste. De overwinning ging echter naar Hanneke Botma en haar partuur met 5-3 (6-4), door deze uitslag werd zij de winnaar bij de meisjes.

De jongens waren vertegenwoordigd met 8 parturen. Er kon dus gekaatst worden met een winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde ging de finale tussen de parturen Douwe Pieter Kuiper / Simon Torensma en  Sytse Korre / Jorn Hoekstra. De partij bleef lang in evenwicht maar laatstgenoemd partuur won uiteindelijk met 5-3 (4-6). In de winnaarsronde ging de finale tussen Gerrit Dijkstra / Daniël Wietse Toren en Hendrik Willem van der Vorst / Gerwin Dijkstra. Laatstgenoemd partuur won met name door hun degelijke opslag met 5-2 (6-4)

Uitslagen;

Schoolmeisjes (6 parturen)

1e  Antje de Vries Anjum, Aljantine Holtewes Niawier

2e  Christine Spijksma Morra, Lisanne Koree Anjum

 

Schooljongens (4 parturen)

1e Arjen Schregardus Lioessens, Jacob Schregardus Dokkum

2e Jan Berend Sipma Lioessens, Enno Cuperus Oosternijkerk

 

meisjes (5 deelnemers)

1e Hanneke Botma Holwerd

2e Eline Koree Anjum

 

Jongens (8 parturen)

1e Hendrik Willem van der Vorst Niawier, Gerwin Dijkstra Anjum

2e Gerrit Dijkstra Anjum, Daniël Wietse Toren Hantum

1e VR Sytse Koree Anjum, Jorn Hoekstra Damwoude

[pwaplusphp album=6286834913474377905]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie