Verslag Kaatswedstrijd Federatie Dongeradeel.

Kranswinnaars federatie Niawier

Kaatswedstrijd Federatie Dongeradeel in Niawier

Zaterdag is in Niawier bij KF De Trije Doarpen onder prima weersomstandigheden de 10e  wedstrijd van de kaatscyclus over 11 wedstrijden gekaatst. Er werd gekaatst in 3 categorieën.

Bij de Dames stonden er 4 parturen op de lijst. De strijd om de kransen ging tussen de parturen Alie Kuiper, Amarins Meindertsma en Gryte Hoekstra tegen het partuur Metsje Zijlstra – Sipma, Femke Meindertsma en Johanna Bos. Beide parturen hadden hun eerste wedstrijden gewonnen en mochten in een onderlinge wedstrijd uitmaken wie er met de eerste prijs naar huis ging. Het partuur Metsje Zijlstra – Sipma c.s. wist deze wedstrijd met 5-2 (6-2) te winnen.

In de B-klas stonden er 6  parturen op de lijst. Er werd in 2 poules gekaatst. De finale ging tussen de parturen Jan Dijkstra, Peter Groen en Jan Pieter Hovinga tegen het partuur Marten Groen, Sietze Allema en Dirk Pieter van der Schaaf. Het partuur Jan Dijkstra c.s. wist een snellen voorsprong te nemen en het leek er dan ook op de de finale snel afgelopen zou zijn. Het partuur Marten Groen c.s. overleefde de ene matchpoint na de andere. Het werd uiteindelijk zelfs weer 5 eersten gelijk. In het laatste eerst maakte het partuur Marten Groen c.s. geen fouten en werden ze dan toch nog de winnaar met de eindstand 5-5 (6-2). Er was nog een derde prijs voor het partuur Douwe Wierstra, Sytze Aagjes en Siemen Zeilinga.

In de A-klas stonden er maar 5 deelnemers op de lijst. Deze kaatsers werden 3 keer door elkaar geloot waarbij een iedere voor zichzelf kaatste. Met 3 overwinningen ging de eerste prijs naar Gerben Hein Wijtsma. De tweede prijs was voor Sjouke Hijlkema.

Volgende week is de laatste federatiewedstrijd in Morra. Dan wordt ook bekend wie de diverse klassementen hebben gewonnen.

Uitslagen:

Dames (4 parturen)

1  Metsje Zijlstra – Sipma, Femke Meindertsma, Johanna Bos

2  Alie Kuiper, Amarins Meindertsma, Gryte Hoekstra

 

B-klas (6 parturen)

1  Marten Groen, Sietze Allema, Dirk Pieter van der Schaaf

2  Jan Dijkstra, Peter Groen, Jan Pieter Hovinga

3  Douwe Wierstra, Sytze Aagjes, Siemen Zeilinga.

 

A-klas (5 deelnemers)

1 Gerben Hein Wijtsma

2 Sjouke Hijlkema

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie